HTML

Konyhakerti törpe

Az irodai patkány úgy dönt, hogy haszontalan kertjében élelmet termeszt. River Cottage light, avagy kisérlet a kiskerti meződazdaságra.

Friss topikok

  • Eugene P. Triboulet: Én 100%-ban Gardena cuccokat használok kb. 15 éve(tömlők, locsolófejek, csatlakozók,stb...).De kon... (2012.05.07. 10:32) re-post
  • GroundHog: @Babette_: az első vagy inkább második gyökeres fenyőnk ezer éve, még a panelban... kiszolgált két... (2012.04.30. 11:46) fenyősztori
  • GroundHog: @Babette_: nagyon szépen köszönjük!!! (2012.03.29. 20:28) Szolgálati közlemény
  • abdulesmia: Jó olvasni a próbálkozásaidat, én is hasonló cipőben járok. Sok sikert a terveidhez! (2012.03.21. 14:10) A szivattyú mestersége a szivatás
  • zellerlevél: @látjátok feleim szümtükkel: Az első ugyanez, 120 kilométerre a kertjétől tanul mérnök lenni. :)... (2012.03.20. 22:28) "vajh nemesb-e a lélek...?"

Kiszúrtam

2012.02.01. 11:49 :: GroundHog

Mármint kiszúrtam az ágyások helyét. Ott kellett sakkozni a fák miatt, meg a domb miatt, amit építek, emiatt nincsenek is teljesen egyvonalban, ami nyilván esztétikailag közérzetrontó.

IMG_0469.jpg

(Oké, a kép telefonnal készült, mert a fotóaparátban nem volt delej, és ezen a gépen nem tudok rendesen képszerkeszteni, így nem is látszik semmi, de ez akkor is egy történelmi pillanatkép, úgyhogy tessék meghatódni. Legalább.)

Sikerült egy kisebb 10m x 4m-es és egy nagyobb, kb. 12,8m x 7,8m-es parcella. Ez pont 140m2. Most akkor ez sok, vagy kevés? Nyilván mikor ásni kell, akkor sok lesz, de ha beleszámítom, hogy 6-8 különböző növényre kell szétosztani, akkor mindjárt nem olyan szédítő. (Időközben felkerül a kívánságlistára a hagyma és a fokhagyma is, de nem az én ötletem volt.)

Már a cövekek leverése sem volt egyszerű a fagyos föld miatt, úgyhogy kicsit aggódom az ásással kapcsolatban. Tekintettel a sűrű szövedékű gyomhálózatra, muszáj lesz elkezdeni a talaj bolygatását hamarosan, ha március-áprilisban ültetni akarok. Igen, ha ősszel tudom, hogy megbolondulok, már ennyivel is bejjebb lennénk.

Lelki szemeimmel már látom, hogy Natasa, a túlméretes kutyakölyök lesz a kert nagy ellensége, mivel velem ellentétben ő szeret ásni, viszont nem hülye, így nyilván ott fog ásni, ahol könnyű... Testi szemeimmel meg látom, hogy nagyon nem tudja mire vélni a dolgot, és csodálkoznék, ha estig nem szedné ki egyik cöveket sem.

Oké, ez egy rövid bejegyzés, majd holnap jobban elfárasztalak benneteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhakertitorpe.blog.hu/api/trackback/id/tr974043007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása